DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

damlacikolatalikurabiye

 

 

 

 

 

 

 

MALZEMELER:

250 gr. oda sıcaklığında margarin veya tereyağ

1 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Altı buçuk su bardağı un

1 pk. vanilya

1 çay bardağı damla çikolata

İsteğe göre 1 pk. vanilya

Üzeri için birkaç yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:

Margarin,yumurta ve pudra şekeri krema haline getirilir.Sonra azar azar un,ardından kabartma tozu ilavesiyle ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yapılır.En son damla çikolata da ilave edilir.Hamurdan parçalar koparılarak merdane ile yarım santim kalınlığında açılarak kalıpla veya çay bardağının ağzıyla kesilerek oldukça az yağlanmış bir tepsiye aralıklı dizilerek fırına verilir.Pembeleşmeye yakın,ama pembeleşmeden  fırından alınır.Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.

NOT:Kurabiyeye damla çikolata koymasanız da çok güzel oluyor,daha önce birkaç defa o şekilde denemiştim.İlk kez damla çikolata  koydum.Ama kurabiyeler pişerken kabardığı için ve bir de üzerine pudra şekeri serpildiğinden çikolatalar gizlendi:)

 

        

 

 

Reklamlar
kurabiyeler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: