TIRTIL KURABİYE

tirtilkurabiye

 

 

 

 

 

 

 

MALZEMELER

125 gr. tereyağ(oda sıcaklığında)

2 yumurta

2 çay bardağı toz şeker(pudra şekeri kullandım,sonuç daha güzel oluyor)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya(arzuya göre)

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Bütün malzemelerle ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yapılır.Yani hamur ele yapışmamaya başladıysa un katma işine son verilir.Eğer tırtıl kurabiye kalıbınız yoksa  hamurdan parçalar koparıp yarım santimetre kalınlığında açarak çay bardağı ağzıyla veya başka kurabiye kalıplarıyla da şekil verebilirsiniz.Hafif pembeleşene dek pişirin.Dilerseniz bir taraflarını marmelat veya reçel suyuna bandırıp sonra da hindistancevizine bulayabilirsiniz.Başka bir alternatif olarak benmari usulü eritilmiş çikolata kullanabilirsiniz.Yada hiçbir şey yapmadan öyle sade olarak yiyebilirsiniz.Afiyet olsun…

 

Reklamlar
kurabiyeler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: