HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE

hindistancevizlikurabiye

 

 

 

 

 

 

 

 

MALZEMELER

125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin

2 adet yumurta(birinin beyazı üzeri için ayrılır)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya(isteğe göre)

1 paket kabartma tozu

2 çay bardağı hindistancevizi(1 çay bardağı hamurun içine,kalan 1 çay bardağı üzeri için.Ama ben daha az miktarda kullandım.)

Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Bir yumurtanın akı ve hindistancevizinin yarısı hariç diğer malzemelerle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yapılarak ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.Önce yumurta akına sonra hindistancevizine bulanarak hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.Hafif pembeleşene dek pişirilir.Afiyet olsun…

 

kurabiyeler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: