***ISPANAKLI RULO BÖREK***

ispanakliborek

 

 

 

 

 

 

 

MALZEMELER:

5 adet yufka

Yarım kg. ıspanak

2-3 adet orta boy soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt ya da süt

2 adet yumurta

İsteğe göre biraz peynir

Soğanları kavurmak için çok az miktarda sıvıyağ

Tuz,karabiber,pulbiber

Üzeri için susam veya çörekotu

YAPILIŞI:

Doğranmış soğanlar az yağda çevrilerek biraz yumuşatılarak doğranmış ıspanağa eklenir.Tuz,karabiber ve pulbiberle tatlandırılır.İsteğe göre biraz peynir de eklenebilir.Yufkalar düz bir zemine yayılarak üzerine sıvıyağ,yumurta,yoğurt veya süt karışımı sürülür.Katlanarak yarım ay haline getirilip tekrar yumurtalı karışım sürülür.Üzerine ıspanaklı iç yayılarak gevşek bir rulo yapılır.Yapılan rulolar yağlanmış tepsiye dolanır.Bütün yufkalar aynı işlemden geçirilerek tepsi doldurulur.Üzerlerine kalan karışım sürülerek susam veya çörekotu serpiştirilir.Üzeri kızarıncaya dek orta ısılı fırında pişirilir.Fırından çıkınca istenilen uzunlukta dilimlere ayrılarak servis yapılır.Afiyet olsun!

 

Reklamlar
börekler-çörekler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: