SARMAŞIK KURABİYE

sarmasikkurabiyemMALZEMELER

1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin

1 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı zencefil

1 pk.kabartma tozu

aldığı kadar un

YAPILIŞI

Margarin pudra şekeri krema haline getirilir.Sonra yumurta ,daha sonra sıvıyağ ve diğer malzemeler eklenerek  ele yapışmayacak bir yumuşaklıkta hamur yoğrulur.Un azar azar ilave edilir ki  kıvamı sert olmasın.Hamurdan  parçalar koparılarak rulo yapılır ve yapılan rulo ikiye katlanarak sarmal hale getirilir.Hafif yağlı tepsiye aralıklı dizilerek üzeri  hafif kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun.

Bu tarifi   yıllar önce izlediğim Sana Mutfağı’ndan almıştım.

 

Reklamlar
kurabiyeler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: