ÇİMDİK KURABİYE

cimdikkurabiye

 

 

 

 

 

 

 

 

 MALZEMELER

125gr. oda sıcaklığında tereyağ veya margarin

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri(bu oranı bir buçuk çay bardağına çıkardım)

2 adet yumurta(sarısı hamura,beyazı bulamak için)

Yarım su bardağı  biraz ıslatılıp süzülmüş kuru üzüm

1 portakal  kabuğu rendesi

1 pk. kabartma tozu

Aldığı kadar un

Yeterince hindistancevizi

YAPILIŞI

Margarin,sıvı yağ,yoğurt,yumurta sarısı,portakal kabuğu rendesi,kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğrulur.Kuru üzüm de katılıp hamura karıştırılır.Hamurdan parçalar koparılarak parmak uzunluğunda  rulolar  yapılır.Bu rulolar önce yumurta akına sonra hindistancevizine bulanarak aralıklı olarak hafif yağlanmış tepsiye dizilir.İki yanından aralıklı olarak hafif sıkarak çimdik atılır.Benimkiler de çok hafif gelmiş sanırım,pişince kaybolmuşlar:)Hafif pembeleşene dek pişirilir.Afiyet olsun…

kurabiyeler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: