GÖKTAŞI(PERİŞAN) KURABİYE

goktasikurabiye

 

 

 

 

 

 

 

MALZEMELER:

1 pk. oda sıcaklığında margarin

2 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 pk. kab. tozu

1 çay bardağı ıslatılmış kuru üzüm

1 çay bardağı küçük küçük doğranmış kuru kayısı

1 çay bardağı iri çekilmiş fındık ya da ceviz

Aldığı kadar un(4,5-5 su bardağı kadar)

YAPILIŞI:

Yumurtalar ve şeker iyice çırpıldıktan sonra margarin de eklenip krema haline getirilir.Sonra azar azar un  ve kab. tozu ilavesiyle ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yapılır.Hamura kuru üzüm,kayısı,fındık da eklenip tekrar yoğrulur.Yapılan hamurdan parçalar koparılarak düzeltilip şekil verilmeden az yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir,hafif pembeleşene dek pişirilir.AFİYET OLSUN!

 

 

kurabiyeler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: