TOPALAK YEMEĞİ

Değişik yerlerde değişik isimlerle bilinen lezzetli bir yemek…

MALZEMELER:

Bir miktar tavuk eti veya kırmızı et

3 çay bardağı ince bulgur

1 çay bardağı un

1 çay bardağı irmik

1-2 yemek kaşığı salça

1 adet kuru soğan

3-4 diş sarımsak

Tuz,karabiber,kırmızı biber,kuru nane

Bir miktar sıvı yağ

Yarım veya bir limon suyu

YAPILIŞI:

Tavuk eti veya kırmızı et (kemikli olursa daha lezzetli olur) bol suda tuz atılarak haşlanır.Yumuşayınca kemiklerinden ayrılarak istenilen büyüklükte parçalara ayrılır.

Bulgur,irmik,un,salçanın yarısı,tuz,karabiber,kırmızı biber,ince doğranmış veya rendelenmiş soğan karıştırılarak azar azar su ilavesiyle bulgurlar yumuşayıp özlü bir hamur elde edene dek yoğrulur.Hamurdan parçalar koparılarak bir parmaktan az ince rulolar yapılır.Bu rulolar parmaklar arasında sıkılınca boğum boğum bir şekil alır,işte bu boğumlar koparılıp bir tepside biriktirilir.Bunlar bir yandan az ıslak elle yuvarlanıp top köfteler haline getirilir.Siz bir yandan toplar yapmaya çalışırken hamurunuz sertleşebilir.O zaman az su ilavesiyle hamuru yumuşatın.Hepsi bitince tavuklu ya da etli suya bırakılarak pişmeye bırakılır.Diğer taraftan bir tavaya yağ konup içine salça,kurunane konarak kavrulur.Tavaya ezilmiş sarımsak da eklenip yemeğimizin içine boşaltılır.Yemeğe limon suyu da eklenir.Köftelerin pişip pişmediği kontrol edilerek pişmişse ocaktan alınır.Afiyet olsun!

yemekler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: