PEKMEZLİ SİMİT

pekmezlisimitra6

Bu tarifi Dr.Oetker instant kuru hamur mayası üzerinde görmüştüm ve bir gün denerim inşaAllah demiştim.İki hafta sonu arka arkaya yaptım,beğeniyle tüketildi:)

MALZEMELER

3,5-4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı pekmez

1,5 su bardağı ılık su(Eğer bu miktar az gelirse biraz daha ilave edin. Hamur çok sert olmasın.Ama elinize yapışacak  kıvamda da olmasın.)

1 paket kuru hamur mayası

Üzeri için:

1 yemek kaşığı pekmez ve 1 su bardağı su(karıştırın)

Yeterince susam

YAPILIŞI

Unu eleyip maya ve tuz ile karıştırın.Pekmezi ılık su ile karıştırın,una ekleyip yoğurun.Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.Hamuru 9 eşit parçaya bölün.Her birine simit şekli verin.Simitleri önce pekmezli suya sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.Yarım saat kadar bekletip 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.Afiyet olsun.

poğaçalar-ekmekler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: