PEYNİRLİ HAMUR KIZARTMASI

peynirlihamurkizartmasibl9

MALZEMELER
1 kase yoğurt (1 su bardağı da diyebiliriz,yoğurdun hafif sulu yerinden kullanıyorum.)

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Biraz tuz

Aldığı kadar un(Benim malzemeler 3 su bardağı kadar un aldı.Yumuşak bir hamur olsun,ama ele yapışacak derecede değil.)
İç malzeme için
Yeterince istediğiniz türde bir peynir(arzu ederseniz kıyılmış maydanoz)
Kızarmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Hamurdan biraz irice bezeler yapıp hafif unlayarak tabaktan büyükçe açtım.Yarısına peynir serpiştirip diğer yarısını üzerine kapattım.Elde ettiğim bu büyük böreği küçük kareler şeklinde dilimledim,açılmamaları için kenarına hafifçe bastırdım.Böyle daha pratik oluyor.Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızarttım ve kağıt havlu serilmiş  tabağa aldım.Afiyet olsun.

börekler-çörekler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: