PEYNİRLİ SIKMA

peynirliskmaga7

MALZEMELER
Un,su,tuz
Arzuya göre peynirli ya da patatesli iç hazırlanır.Biz bu kez peynirli yaptık.Bir kaç soğan doğrayıp sıvı yağda kavurdum.Azıcık salça ilave ettim.Bunu peynire ekledim.Biraz karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip güzelce karıştırdım.Patatesli yapmak isterseniz aynı şekilde haşlanmış ,küçük doğranmış patates kullanarak yapabilirsiniz.
YAPILIŞI
Un,tuz ve yeterince su ile yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan parçalar kopararak çok büyük olmayan bezeler yapın.Hafif unlayarak oklava ya da merdaneyle kalın olmayacak şekilde açın.Teflon tavada ya da saçta arkalı önlü güzelce pişirin.Sıcakken bir tarafını az içe doğru katlayıp iç malzemeden bir şerit halinde koyun.Sonra sıkıca rulo yapın.İsterseniz gözlemelerinize tereyağ sürdükten sonra iç malzemeyi koyup sarabilirsiniz.Afiyet olsun.

Reklamlar
börekler-çörekler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: