ÇATAL

catal

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarifi selincaglayan.com’dan alarak denemiştim,beğeniyle tüketildi.

MALZEMELER

1 paket(250 gr.) oda sıcaklığında margarin

Yarım su bardağı  ayçiçek yağı

1 su bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı toz şeker

1  yumurta akı

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı mahlep(miktarı isteğe göre azaltabilirsiniz)

5  su bardağı un(azar azar ekleyin,biraz daha az yada biraz daha fazla olabilir)

1 paket kabartma tozu ya da 1 tatlı kaşığı karbonat

ÜZERİ İÇİN

Yumurta sarısı,çörekotu

Yaptığınız hamuru üzeri kapalı olarak biraz dinlendirin.Parçalar kopararak rulo yapın.S şeklini vererek uçlarını birleştirin.Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Üzeri kızarana dek pişirin.Afiyet olsun.

kurabiyeler kategorisinde yayınlandı. 2 Comments »

2 Yanıt to “ÇATAL”

  1. ----HAYATCEMRESİ---- Says:

    s.a.canım arkadaşım,
    kurabiyelerin tatlısınıda tuzlusunu da çok severim,ellerine sağlık,afiyetle yeyin.sevgilerimle

  2. yemek Says:

    mükemmel bir tarif olmuş, ellerinize sağlık, tebrik ederim.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: