SAÇAKLI(SAKALLI) POĞAÇA

MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı kuru maya(1 paket toz maya kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta(sarısı üzerine,akını hamura ekledim)

Yeterince krem veya beyaz peynir

Kıyılmış maydanoz

Yeterince un

Susam

YAPILIŞI

Sütün birazına şeker ve mayayı ekleyip eritelim.Sıvı yağı,kalan sütü,yumurta akını,tuzu ekleyip karıştıralım.Azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.Çok az ele yapışıyor kıvamdayken un eklemeyi bırakalım.Yoksa hamur pişerken çok yayılır.Hamur mayalanınca küçük parçalar koparılıp yuvarlanarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilip fırına verilir.Fırından çıkınca ılıkken tamamen ayrılmayacak şekilde bıçakla kesip  biraz taşacak şekilde aralarına peynir sürülür.Taşan kısımlar maydanoza bulanarak servis yapılır.Afiyet olsun!

Kaynak:atasofrasi.blogcu.com

Reklamlar
poğaçalar-ekmekler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: