TARÇINLI,HAVUÇLU,ZENCEFİLLİ KEK

tarcinlihavucluzencefillikek

MALZEMELER

4 adet yumurta(oda sıcaklığında)

4 kahve fincanı  toz şeker

2 kahve fincanı  süt (oda sıcaklığında)

2 kahve fincanı  sıvı yağ

6 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

3 adet  orta boy rendelenmiş havuç

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı toz zencefil

İsteğe göre 1 çay kaşığı toz karanfil

1 adet portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI

Şeker ve yumurtayı güzelce çırptıktan sonra süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Elenmiş un,kabartma tozu,zencefil,tarçın karışımı eklenerek tekrar çırpılır.Son olarak rendelenmiş havuç ve portakal kabuğu rendesi ilave edilip  tahta  kaşık vb. ile karıştırılır.Yağlanıp unlanmış bir kalıba veya tepsiye yayılır.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Soğuyunca üzerine isterseniz pudra şekeri eleyebilirsiniz.Afiyet olsun!

Kaynak:berdem.com

kekler kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: